Karácsonyi dekoráció, az a visszafogott(abb) 2019.es kiadás

Sziasztok!
Ahogy Mariah Carey "All I want for Christmas is You" megtekintési adatai is mutatják, óhatatlanul eljött a karácsonyi időszak. Még most sem tudom, mit vegyek a többieknek, de hogy mit főzzek... mmmh megálljatok csak, kigurultok tőlünk szenteste másnapján!
Ma a hentes előtt vágott pofon a felismerés ahogy néztem, hogyan erősítgetik fel az üzlet homlokzatára a girlandot és a gömböket.

Kitérő - Akik nem Debrecenben laknak, elmondanám, van a városban egy olyan hentesüzlet lánc, aminek a neve: Kedvencek. 
Egyszerre tartom az elnevezést gúnyosnak és nyílt támadásnak a vegetáriánus kolónia ellen, mert ahogy emlékszem a Peta szervezetnek évekkel ezelőtt volt egy olyan plakátja, hogy: Hol húzol határt? Mikortól étel, mikortól házi kedvenc? Ott volt egyik véglet a kiscica, másik véglet a csirke. Középen helyezkedtek el a háborúban szemethunyós eleségek pl: a ló.
A hentes kiröhöghette ezt a plakátot, huszárvágással annyit mondott: Hööö, mindet szeretem! 
 
November közepén írom ezekek a sorokat, ha november, akkor Nanowrimo már 4. alkalommal. Nincsenek illuzióim, tudom, hogy nem érem el ez évben a 50 ezret, de árokásás és födémszigetelés,egy mozgásképtelen kutya pisiltetése és egy kisgyerekkel való bújócska után nekiülni, hát az nem olyan gyakori esemény. Így hát most csak játszásiból írok, nem hagyom, hogy a teljesítmény kényszerem frusztráljon.
Azért írom ez a posztot is szabad időmben és nem egy véres maffialeszámolást vívok valahol a könyvem dimenziójában. Csak nyugi, mondom magamnak kicsit egykedvűen, ha lesz hova hazamenni, írhatok annyit, mint Gárdonyi.
Addig meg gyűjtöm az ötleteket és 5-6 soronként írom a nanót.
Sokszor ábrándozok, hogy milyen jó is lesz az első közös karácsony a házunkban, ott fekszik Emőke a kályha előtt, a helységet fenyőillat hatja át, ég mind a 4 adventi gyertya az asztalon és a férfiak pálinkától és forralt bortól becsápolva főzik a halászlét bográcsban. Bent sül a mézes kalács és a gyümölcskenyér, a sütéshez is dukál valamilyen finom bor. Alig várom.
Ti is sokat gondolkodtok ezen, hogy honnan tudom? Néhány hete megszaporodott a keresési találatok között a karácsonyi dekorról írt cikkem. Végigpörgettem, mielőtt elkeztem ezt, azok még mindig helyt állnának, mert az igazán mutatós dolgok egyszerűek.
De annyi szép dolog jön velem szembe, hogy azóta felgyült még egy adagnyi. Fogadjátok szeretettel és készítsetek el belőle! Ne dőljetek be annak, hogy csak a boltban vásárolt cuccok néznek ki jól, vagy hogy ti ne lennétek elég ügyesek ahhoz, hogy saját szakállatokra találjatok ki valamit. Használjuk a kreativitást, minél többet hívod elő, annál jobb dolgkat tudsz magadból kicsiholni, majd meglátod!
Albert Einstein mondását szeretem felidézni, ha elbizonytalanodnék, vagy túl komolyan venném magam: A kreativitás, az elme kikapcsolódása (játéka).
Ne vedd túl komolyan, csak találj benne örömöt.
Több közhelyet nem puffogtatok, elnézést, csak kikívánkozott. 

A képek forrása: https://hu.pinterest.com/vankosalom/winter-wonderland/



 A természet túl tökéletes formákat és felületeket használ ahhoz, hogy mi ne akarjuk felhasználni. Egy nyírfa kérgében is helyet kaphat az adventi koszorú, kiegészítve termésekkel, mohával és egy odaillő pvc gombácskával. Még az is tetszik rajta.

 Mutatós befőttesüvegek epsom sóba forgatva. Még évekkel ezelőtt csináltam, Technokollal lekentem, beleforgattam.  Kellemes hatása van ennek a szemcsés, tényleg zúzmarásnak ható felületnek. Elég maradi vagyok abból a szempontból, hogy a befőttes üveget mi mindenre nem szégyellik felhasználni, de ehhez az ötlethez teljesen jó.

 Ha időmilliomos vagy: karácsonyfa díszek megvarrva, kitömködve és a mazoista hatás fokozása végett kihímezve, néhol gyöngyökkel is kivarrva. Szépek, kellemes a színük, eko tudatos választás, ha szereted magad kínozni.

 Na ez a nekem való, masni tészta lefújva, csillámokkal díszítve, mutatós zsineggel feldobva. Nem törik, nem szakad,  200 forintból van 50 évnyire való alapanyag... nekünk kis gyerekeseknek tökéletes.
 Nagyon tetszett ez az ötlet is, havas toboz girland. Akárhova el tudom képzelni, asztali futó terítőre, a fát is díszíthetjük vele.



 A pont az i-n a karácsonyi vacsoránál. Amarettós gesztenyetorta, ha jól olvastam futtában. Mindenhol visszaköszönhet a tél és az ünnep. Süti dekorban is. 
 

 Akárki által kivitelezhető, mégis mennyivel jobban hangulatba hoz. De azok az ottmaradt madzagvégek... így alakulhatott ki a shabby chic, valami hanyagság maradhatott a munkában, erre a készítője kihúzta magát, csípőre tette a kezét és azt mondta sértődötten: ezt pont így akartam!

 Ez a hardcore önsanyargatóknak: a kitömött díszeknél legalább ha egyszer a végére értél a melónak, többször felhasználhatod. De ez a mézeskalács város emeletes torta bármely asztal éke lehetne. De a háttérmunka... az brutális. Kiszúrni a házakat, egyedi, részletes mintát írókázni rá és amikor kész van, akkor az asztaltársaságod elpusztítja. De te boldogan mosolyogsz, közben belül sírsz, hogy hány munkaórádat zabálják fel, feltéve ha még éhesek, akkor csak durkálják mire a tortára kerül a sor. Ez egy ilyen műfaj, mindenesetre csodálat és vállveregetés a készítőjének.




 Itt a kislányom svéd verziója egy minimalista erdőrészlet mögül mosolyog, csak fotókarton kell hozzá és kész a skandináv ház, skandináv dekorációja. Az ikea vezetősége megkönnyezné ezt. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája