Nudli alaprecept (GM, paleo)

Sziasztok!
Sajnálatos módon most van egy kis megakadás és lazaság a diétában, ugyanis nem tudom mi van velem, de hetek óta nem tudok aludni. Ennek folyománya, hogy napközben megint a hülyeségekhez nyúlok nasiként és kívánom a szénhidrátot. Ha nincs egy kisgyerekem, aki felkeltene éjjelente, akkor majd én kreálok magamnak egy fáradt reggelt. 
Így ennek az állapotnak az egyensúlyozására kitaláltam egy receptet amely egy nagy gyerekkori kedvencet dolgoz meg kicsit és aminek egyetlen eredeti alapanyaga sem illeszthető be a jelenlegi életmódomba.
Vannak olyan receptek amelyeket sokáig kell keresni, hogy a megfelelő arányokat és állagot elérjük, van ahol mintha kisütne a nap, úgy megy minden mint a karikacsapás és a végeredmény tökéletes.
A nudli egy napos recept.
A tészta szépen összeállt, főzéskor ruganyosan és szétfővés nélkül állta a sarat ÉS az íze is kitűnő. Túl szép, hogy igaz legyen. A hempergető prézli helyett olyan helyettesítőt találtam, amiről nem mondanád meg, hogy eltér az eredetitől.
Egyértelmű heuréka pillanat, más az óceánok szennyezettségét, vagy a klímaváltozás kérdését oldja meg délután négykor, nekem arra a keddre egy kisebb, de ízes diadal jutott.
A picur is felébredt közben és nem kell nagyobb elismerés, mint hogy tele volt a pofazacskó néhány perc múlva, miután megkóstolta.

Hozzávalók:
280 g burgonya vagy édes burgonya  (főzve, hámozva mértem) Azért ez a nagy pontosság, hogy a hozzáadott szárazanyag tökéletesen működjön vele. Most lehet elővenni a középiskolai tarsolyból az aránypárt.
30 g tápióka keményítő
50 g lenmagliszt
csipet só

Elkészítés: A burgonyát hámozzuk meg és  sós vízben főzzük puhára. Miután ez kész, törjük meg, sózzuk. Adjuk hozzá a szárazanyagot. Ahogy hűl a krumpli és gyúrjuk egyre szebben összeáll, szinte olyan lesz mint a gyurma, csak barna.
Forraljunk vizet. A tésztát hengerekre sodorjuk és másfél, 2 cm-es nudlikat vágunk belőle. A lobogó forró vízbe tesszük. Ugyanúgy működik, mint az eredetinél, ha feljön a víz tetejére, akkor kanalazhatjuk ki.
Láttam már pucér nudlit, mákba, prézlibe hengergetve, dióba stb. Ami tetszik, azzal vonod be.
De ha a figyelmedbe ajánlhatok egy megoldást: Kókuszreszeléket piríts barnára és kóstold meg azzal, nagyon jó és úgy adhatsz a családnak egészséges, gluténmentes kaját, hogy észre sem veszik.

De ha bánt a lelkiismereted, locsold meg nekik egy kis nutellával és adtál is meg nem is...

   


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája