Just do... something

A nihill kifejezésének érzem, hogy egyre többet látok olyan pólót az embereken, amely a jól ismert Nike szlogen (just do it.) kicsavarását mutatja be: Just do nothing. 
Nem azt mondom, hogy egy ne tégy semmit feliratú pólóban nem  tudnál elmenni futni, de azért kevesebb ingerenciád lesz, ha mantraként ezt látod a tükörben.  
Üresnek érzem magam mit egy szobor, amelynek mellkasán keresztül a végtelen tengert láthatod. De pozitívnak kell maradni, az a nagy üresség lehet egy ablak amely az új utak fele nyit.
Bosszant hogy telik az idő és nem ütött be az a szikra, melyre régóta várok, hogy meglássam a hivatásom és az a szenvedélyt élhetem meg a munkában amely örökké tevékennyé és fáradhatatlanná tesz.
Az elméd olyan mint egy ejtőernyő, csak akkor működik ha nyitva van.
Ahelyett, hogy búsulva pörgetem a pinterestet vagy mosogatás közben sóhajtozom, hogy nem ér semmit az életem, csak csinálok valamit, aminek felülhetek a szárnyára és elrepülhetek innen.
Nincs sok mindenre lehetőség (nem lehet hangos, nem foglalhat sok helyet, nem szúrhat, vághat meg az alkatrésze egy egy éves babát -szamurájkardozás és bútorasztalosság kilőve), de egy laptop midig készen áll arra, hogy bekapcsoljam.
Akár lehetek fiktív író, mint kedvenc fiktív öregasszonyom Miss Marple után: Jessica Flecher. Végül is a Gyűrűk uta regény óriás is egy firkaként kezdte egy diák dolgozata végén.
Summa summarum: ha el sem kezded, nem tudhatod mi rejlik a felszín alatt. Lehet egy elásott macskaextraktum, de az is lehet, hogy egy virághagyma, amely rossz példa, mert ha kiásod, így nem tud majd virágba borulni. De ha nem is hagyma, legalább érték. Mert egyedi érték vagy.
De akármi is legyen benned elásva, azzal már olyan mintha megkapnád a kalandkönyv következő instrukcióját...lapozz a ... oldalra. Az már jobb mint a: "Just do nothing".

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája