Az amszterdami kanális csodaházai a lábtörlőmön

Sziasztok!
Egyre hamarabb van sötét, de fel a fejjel, nemsokára itt a téli napforduló! A tél úgy begyűrűzött, hogy egyre nagyobb gyomorgörccsel szembesülök, hogy 10 nap múlva szenteste, majd, egy szempillantás alatt 2018-ban találjuk magunkat.
Még el sem kezdtem gondolkodni a ajándékokon, ugyanis évről évre erősebb a meggyőződésem az irányában, hogy ajándékozni felesleges. Persze egy gyereknek nagy törés lenne, ha nem kaphatna semmit a Jézuskától, de felnőttek között nem sok értelmét látom, lévén, hogy a kapitalizmus és a fogyasztás gyermekei vagyunk, ha valamiről úgy gondoljuk, hogy megérdemeljük, akkor megvesszük magunknak, legyen akármilyen évszak, vagy te vársz, fél évet, hogy "véletlenül" megkapd, valamilyen alkalomra? Annál jobban pörög az életünk.
A Grincs is megmondta, hogy ami nem tetszik a megajándékozottnak, úgyis nála köt ki, a szemétdombon.
Múlt szombaton egy kisebb pánikrohamot járkáltam le bevásárlás közben, ugyanis, ez a felfokozott hangulat, a hangos zene, a tömeg és a vágy, hogy minél kevesebbet kelljen őket kerülgetni, felnyomták a vért az agyamba és ha nem lebegett volna a szemem előtt az üresen ásító hűtőnk képe, bizony fogtam volna a gyermeket és indultunk volna haza. Ő jobban viselte az egész agyrémet mint én.
Nagyon jó fej gyerekünk van, ha akarnék sem tudnék rá rosszat mondani. Amellett, hogy megörvendeztet a legaranyosabb kurjongatással, amikor boldog, - főleg, amikor kajáról van szó - türelmes és nagyon értelmes, napról napra látni, ahogy fejlődik.
Alig várom a közös karácsonyt a rokonokkal, úgy, hogy már ő is részese ennek.
Gondoltam mutatok egy kis hangolódó barkácsot, ami, ha szépen sikerül, akár ajándék is lehet egy szerettünknek. Főleg annak a fajtának, aki különös vonzódást érez a holland, nyúlánk épületek irányában.
A legtöbb idő, nagyjából 45-50 perc volt, hogy a házakat kivágjam, a festés már 3 perc alatt megvolt. Érdemes keményebb kartonra felvinni, mert amennyi időt töltesz vele, nem érdemes egyszer használatosra készíteni. Ablakra ragasztva fehér filctollal, hósprayvel,

kész a sablon a díszítéshez. A feketét ecsettel festettem, a kéket fújtam. 
Még nem találtam meg a tökéletes módszert, amivel fel lehetne vinnem a festéket a lábtörlőre, de próbálkozom, addig a családban kapnak néhány darabot a próbálkozásaimból.
Most volt egy heuréka élményem: pici festőhengerrel biztos pontos a minta!!! Vagy szivacs!
Hozzávalók:
- egy lábtörlő (legegyszerűbb, legolcsóbb, 170 ft az Auchanban)
- vékony kartonpapír (pl: gabonapelyhes doboz)
- Sniccer, olló, körömvágó olló a kis részletekhez
- toll
- akril festék
- Néhány ruhacsipesz, újságpapír

Az elkészítés lépései:
- Keressük ki a szívünknek kedves homlokzatokat.
- Nagyjából rajzoljuk át a kartonra
- Kapcsoljunk be valami kellemes zenét és kezdjünk vágni, és vágni (figyeljünk oda, hogy amit kivágunk és körbevágunk, csak az fog látszani a kész dolgon)
- Tegyük a sablont a lábtörlőre, és fessük le.





Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája