Quasadilla reggelire

Ja, hogy még kiolvasni is nehézkes? Ez a furcsa név egy mexikói étel elnevezése, amelynek nincs meghatározott receptje, lényegében minden quasadilla, amelynek tölteléke, legyen az sós vagy édes,  2 tortilla közé van szorítva és mindkét oldalát megsütötték valahogyan.
Mivel akármit lehet belepakolni kedvez a sunyiban zöldséget belepakoló anyukának, kedvez a szezonalitásnak, vagy annak, aki az előző sütésből megmaradt egy árválkodó húst, vagy rizst, krumplit új ételként akarja felhasználni, esetleg unja többször ugyanazt. Ez még bolti tortillával készült, de sokkal olcsóbb ha magunknak lesütünk jó néhány adagot és ami nem kell néhány darabossával bedobjuk a mélyhűtőbe. Használat előtt elég 10 perccel kivenni, hogy jó legyen mire kell, hiszen nincs nagy tömege.
Szóval jó kis étel ez, érdemes felvenni a repertoirba.
A képeken látható darab télíesített változat volt és nagyon jól esett egy kis fokhagymás tejföllel.

Került bele tojás, néhány kanálnyi az előző napi bolognai mártásból, nyakon öntve egy kis mexikói fűszerkeverékkel (találtam olyat amiben tényleg csak fűszerek vannak, E betűk nélkül) egy szétcincált mozzarella ragasztóanyagnak és sütőtök.

  
 Hozzávalók: 2 személyre
2 db tortilla
4 -6 tojás
10 dkg szezonális zöldség
1 mozzarella golyó
igény szerint hús (lehet felvágott, kolbász, maradék pörkölt stb.)
fűszerek: só, oregano, őrölt bors.

Elkészítés:
Kevés vajat, vagy olajat tegyünk serpenyőbe, hevítsük és fektessünk rá egy tortillát. 2 útja van. Ha egy tortillával kezdjük, akkor csak a felébe pakoljunk bele. Néhány perc után hajtsuk rá az üres felét és fordítsuk meg. Néhány perc fedővel letakarás után kivehetjük és felvághatjuk, tálalásra kész.
A fenti képen én ezt elfelejtettem, de így is lehet csinálni, ha nem félsz hogy egy óvatlan pillanatban a padlón kössön ki forduláskor.
Ugyanúgy kezded, tortilla, rápakolod a tölteléket és rárakod a másik tortillát. Megkeresed a legszélesebb szedődet és megfordítod, ha úgy érzesd odagyógyult a fedő tortilla.
A másik lehetőség fogsz egy nagy tányért és kiborítod rá az ételt és a sült felével felfelé visszacsúsztatod a serpenyőbe. Ahogy tetszik.
Annyira kell megsütni, amíg a tojás átsül benne. Max 15 perc. Ez tovább csökkenthető, ha az utolsó percekben lefedjük egy vastag fedővel és kapcsoljuk le a tüzet.

      


Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája