Stracatella kehely

Minap, megláttam a hirtelen ötletből megvásárolt akciós mascarpone krémet a hűtőben. Még nem használtam máshoz, csak a húzogatós desszerthez. Faviccet félretéve, tiramisu (tira-mi-su: (te) húzz engem oda). Ezek az olaszok, még a desszerteknél sem tudnak a fenekükön maradni.
A mascarpone sűrű, édes, émelygős dolog, amit nem tolerálok egy desszertnél, ezért kicsit könnyebb köntösbe öltöztettem. Kevés tejjel és tejföllel lággyá és kiegyensúlyozottá válik, egy friss jelenséggé.



Ajánlom figyelmetekbe, élet a karácsonyi zserbón és bejglin túl.  

Stracatella kehely, kekszágyon
Hozzávalók:
250 ml mascarpone krém
2 evk tejföl
2 dl tej
1 evk cukor
csipet só
1 evk kakaó (cukrozatlan!)
3 kocka csokoládé+ kevés a díszítéshez
100 g kókuszos keksz

Elkészítés:
A kakaót és a kekszet törjük össze. A mascarponéba keverjük bele a cukrot, a sót. Mivel nagyon sűrű, fokozatosan keverjük bele a tejfölt, apránként a tejet, végül a 3 kocka apróra vágott csokoládét.
Nagyjából kész vagyunk, most vegyünk elő 4 db, 2 dl űrtartalmú kelyhet, kezdjünk neki az összeállításnak. Alulra adagoljunk egy-egy teáskanál kekszet, majd két-két evőkanál krémet, folytassuk, amíg szét nem osztottuk, úgy, hogy a keksz kerüljön a tetejére. Csináljunk néhány csokoládéforgácsot és díszítsük fel.



Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Walipini: medencének indult, üvegház lett belőle

Kender: egy "magasröptűbb" építőanyag

BBQ csirke sütőben sütve

Walipini: tervezés

Komposzt kazán, az erjedés magasiskolája